Главная Блог Новости Вбивство екс-депутата Дениса Вороненкова у Києві: всі подробиці

Вбивство екс-депутата Дениса Вороненкова у Києві: всі подробиці

23.03.2017
Просмотров : 1530

У четвер, 23 березня, в центрі Києва сталося вбивство Дениса Вороненкова, колишнього депутата Держдуми від КПРФ. НВ наводить усі головні подробиці про подію.

Вороненкова вбили на виході з готелю

Вороненков вийшов з готелю Прем'єр Палас з охоронцем, близько 11:30 в них почав стріляти невідомий з ТТ. У охоронця був здійснений постріл в область серця, але він залишився живий і при пам'яті, почав співпрацювати зі слідством. У кілера два поранення в область грудей і наскрізне поранення голови, його госпіталізували, проте він помер у лікарні. Вороненков помер на місці, отримавши одну кулю в шию, дві в область обличчя, одну в живіт.

Президент України Петро Порошенко викликав до себе голову СБУ у зв'язку з вбивством російського екс-депутата.

Вспомните новость: Экс-депутат Госдумы Вороненков, который голосовал за аннексию Крыма, получил гражданство Украины

Дружина Вороненкова Марія Максакова зомліла, приїхавши на місце вбивства чоловіка.

Екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов розповів, що Вороненков йшов на зустріч з ним і побоювався за своє життя, йому була виділена державна охорона, тому що передбачалося, що можуть бути замахи з боку російських спецслужб.

Співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України пообіцяли взяти під охорону вдову Дениса Вороненкова і Іллю Пономарьова.

Версії вбивства Вороненкова

У Нацполіції заявили, що вбивство Вороненкова могла організувати Росія, оскільки він був носієм важливої інформації. Раніше Вороненков обіцяв дати свідчення про те, як Росія окупувала Крим в 2014 році.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав Росію причетною до вбивства Вороненкова.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст