Главная Блог Новости В Господарському суді міста Києва навантаження на 1 суддю зросло до 50 справ на місяць

В Господарському суді міста Києва навантаження на 1 суддю зросло до 50 справ на місяць

18.03.2017
Просмотров : 1078

За 2,5 місяців на розгляд кожного судді Господарського суду міста Києва надійшло близько 100 справ, і це не враховуючи залишок нерозглянутих справ. Згідно норм ГПК для їх розгляду судді мають 2 місяці.

Про це ідеться у зверненні голови Господарського суду міста Києва до уповноважених органів щодо кадрового забезпечення корпусу суддів.

Приводимо повний текст звернення:

Звертаюсь до Ради суддів України, Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з метою привернути увагу до наростання загрози порушення конституційних прав громадян на судовий захист у Господарському суді міста Києва у зв’язку із перевантаженням суддів справами.

Читайте статтю: Стягнення з позивача витрат на оплату послуг адвоката в господарському процесі

Наведена ситуація зумовлена зменшенням корпусу суддів Господарського суду міста Києва, у яких наявні повноваження здійснювати правосуддя, та не заповненням вільних вакансій на посаду судді.

Пунктом 1 наказу Державної судової адміністрації України №91 від 26.06.2014 «Про визначення кількісного складу суддів у деяких господарських судах України» визначено, що кількісний склад суддів Господарському суді міста Києва повинен становити 80 суддів.

Однак згідно штатного розпису Господарського суду міста Києва фактично суддівський корпус складається із 75 суддів, з яких:

- 27 суддів, в яких закінчився п’ятирічний термін повноважень (повноваження деяких суддів закінчилися ще у травні 2014 року);

- 1 суддя Господарського суду міста Севастополя, який тимчасово прикріплений до штату Господарського суду міста Києва, однак рішення про його переведення у встановленому законом порядку не прийняте;

Вспомните новость: Судья Руслан Арсирий: Председатели судов должны вносить свой вклад в работу всех судебных органов

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст