Главная Блог Новости Успеть за 30 секунд: как и почему уволили Нефедова и Верланов и при чем здесь Цушко

Успеть за 30 секунд: как и почему уволили Нефедова и Верланов и при чем здесь Цушко

26.04.2020
Просмотров : 2331

На вечернем заседании 24 апреля правительство уволило руководителей налоговой и таможни. Почему процесс принятия решений настораживает, что стало причиной для кадровых перестановок, и кто может возглавить ведомства, пишет epravda.com.ua (укр)

Перед вихідними у п'ятницю ввечері Кабінет міністрів бігцем звільнив керівників одразу двох ключових відомств країни – податкової та митниці. З блискавичною швидкістю і без попереднього обговорення. Звільнені керівники і частина міністрів дізнались про це лише за мить до ухвалення рішення.

Після засідання уряду пресслужба Міністерства фінансів розіслала усім ЗМІ реліз, в якому його голова Сергій Марченко наголошував на "нереалізованих сподіваннях" щодо роботи підконтрольних йому відомств.

"Навіть у докризовий час керівництво цих служб виявилося нездатним виконувати покладені на них завдання. А в нинішніх умовах їхнє перебування на посадах було ризиком забезпечення фінансової безпеки", – заявив він.

Звільнені чиновники, натомість, бачать у рішення уряду "політичні" мотиви і "зупинку реформ".

Розмови про заміну Сергія Верласнова та Максима Нефьодова у владних коридорах велись уже давно. Посилились вони після кадрових перестановок в Міністерстві фінансів, де за короткий час крісло міністра двічі змінювало свого власника.

Каталізатором для звільнень Нефьодова та Верланова стало скандальне інтерв’ю екс-міністра фінансів Ігоря Уманського, який очолював Мінфін три тижні.

У ньому Уманський розповів про "скрутки" ПДВ, від яких бюджет втрачає по 5 мільярдів на місяць, та про "ідеаліста, який намагається намалювати картину світлого майбутнього", при якому "не зупиняється контрабас".

Саме ініціювання звільнення обох керівників Уманський називає причиною своєї відставки і конфлікту з прем’єр-міністром.

Що ж сталось, чому Кабмін поспіхом звільнив Верланова та Нефьодова, та й ще за таких дивних обставин? Хто їх замінить?

Вспомните новость: ФЛП, которые работают по безналу, не будут обязаны использовать кассовый аппарат, - Верланов

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст