Главная Блог Новости Усім українцям доведеться міняти водійські права? Які зміни готує Рада (законопроекті №8082.)

Усім українцям доведеться міняти водійські права? Які зміни готує Рада (законопроекті №8082.)

04.06.2024
Просмотров : 3411

Верховна рада України може ухвалити закон, згідно з яким доведеться частіше змінювати водійські права. Усе тому, що пропонується скоротити термін дії з 30 років до 5-10. РБК-Україна розбиралося в законопроекті №8082.

Зміст

§ Навіщо готують зміни

§ Нова категорія у правах

§ Які права видаватимуться і з якого віку

§ Як змінюються терміни дії

§ Коли потрібно буде обміняти права

§ На якій стадії законопроект

Навіщо готують зміни

Законопроект пропонує імплементувати деякі норми Європейського союзу до українського законодавства. Його розроблено в рамках плану заходів щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Документ покликаний гармонізувати категорії транспортних засобів, а також нормувати мінімальний та максимальний вік допуску до керування певними категоріями транспорту, йдеться у пояснювальній записці.

Гармонізація категорій зумовила необхідність доповнити закон "Про дорожній рух". Нові правила також стосуватимуться терміну дії посвідчення водія, призупинення, відновлення прав, обміну та визнання їх недійсними.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст