Главная Блог Новости У Верховному Суді України підбили підсумки роботи за перше півріччя 2017 року

У Верховному Суді України підбили підсумки роботи за перше півріччя 2017 року

22.08.2017
Просмотров : 1076

- Протягом першого півріччя 2017 року на розгляд до Верховного Суду України надійшло 3 тис. 824 заяви, що на 27,4% менше, ніж у першому півріччі 2016 року, - зазначив Голова ВСУ. Усього на розгляді протягом цього періоду було 4 тис. 933 заяви, що також менше на 25,5% ніж у аналогічному звітному періоді - повідомляє Верховний Суд України

За словами Голови Верховного Суду України, різке зменшення кількості заяв обумовлене тим, що за значними категоріями справ, які вже були розглянуті Верховним Судом України, вдалося надати правові висновки, які в значній мірі забезпечують однакове застосування норм права судами нижчого рівня.

Згадайте новину: Новий Верховний суд: воїн АТО і 25% "недоброчесних"

Відповідно до статистичних даних станом на 1 липня 2017 року нерозглянутими залишилися 1 тис. 321 заява, що складають 26,8% від загальної кількості тих, які перебували на розгляді Судових палат Верховного Суду України упродовж I півріччя 2017 року.

Попри істотне зменшення кількості суддів, усі палати Верховного Суду України функціонують повною мірою,- підкреслив Голова Верховного Суду України. Наразі у Верховному Суді України залишилося лише 18 суддів: четверо у Судовій палаті в адміністративних справах, троє Судовій палаті у господарських справах, шість у Судовій палаті у кримінальних справах і п’ятеро у Судовій палаті у цивільних справах.

Також Голова Верховного Суду України поінформував представників ЗМІ про те, як спрацювала судова система України упродовж першого півріччя 2017 року.

Згадайте новину: Новий Верховний суд: хто всі ці люди?

- У першому півріччі 2017 року на розгляд до судів України надійшло 1 млн 807 тис. 633 справи, що на 2,5% більше за аналогічний період 2016 року, - зауважив Ярослав Романюк. Із них розглянуто по суті 1 млн 700 тис. 240 справ, що становить 94% від тих, які надійшли на розгляд. Разом з тим, станом на 1 липня 2017 року, по всіх судах України нерозглянутими залишається 49 тис. 944 справи.

Крім того, на брифінгу були презентовані статистичні дані щодо розгляду судами кримінальних проваджень про корупційні злочини та справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з корупцією, за перше півріччя 2017 року. Зокрема, на розгляд до судів України надійшло 4 тис. 444 справи, пов’язаних з корупційними злочинами, із них розглянутими були лише 2 тис. 63 справи (46,5%).

Голова Верховного Суду України підкреслив важливість діяльності Верховного Суду України у забезпеченні єдності судової практики та імплементації міжнародних стандартів у сфері судочинства, а саме звернув увагу журналістів на регулярне поповнення інформацією на офіційному сайті Верховного Суду України розділу «Міжнародні стандарти у сфері судочинства» та істотне збільшення опублікованих перекладів рішень Європейського суду з прав людини.

Вспомните новость: Хитрый закон Порошенко прошел первое чтение: на кону Верховный Суд

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст