Главная Блог Новости У 2019 році у столиці вже 5-ро боржників по аліментах оголошено в розшук

У 2019 році у столиці вже 5-ро боржників по аліментах оголошено в розшук

Загалом, державними виконавцями столиці подано до суду майже 2 тисячі подань про оголошення божників у розшук.

Керівник державної виконавчої служби столиці Віталій Чепурний розповів, що у розшук оголошується саме тих боржників, котрі ухиляються від сплати аліментів, не декларують жодного майна та заробітку, а також переховуються від державних виконавців.

Такі дії дозволяють успішно повертати гроші для українських дітей.

Відтак, з почтаку року в столиці було сплачено більше 2 мільйонів гривень аліментів.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року закон під кодовою назвою "Чужих дітей не буває" набув чинності.

З цього моменту тим, хто не платить аліменти більше шести місяців, тимчасово заборонено виїжджати за кордон, кермувати авто, користуватися зброєю і полювати, а також давати дозвіл на виїзд дитини за межі країни.

Крім того, для неплатників було передбачено новий вид відповідальності - суспільно-корисні роботи, оплата за які піде на погашення боргу перед дитиною безпосередньо.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст