Главная Блог Новости Ціни падають, пропозиція росте. Чим закінчиться будівельний бум в Україні?

Ціни падають, пропозиція росте. Чим закінчиться будівельний бум в Україні?

29.08.2017
Просмотров : 1611

Держкомстат фіксує рекордну динаміку введення в експлуатацію нового житла

За даними Держкомстату, Україна активно забудовується. Всього у січні-липні поточного року будівельники звели житлових 5,1 млн квадратних метрів житла. Це на 56% більше, ніж у аналогічний період минулого року. Така динаміка приросту є рекордною для України. Для порівняння, за підсумками минулого року, падіння показників житлового будівництва складало майже 13%.

Попередній різкий стрибок житлового будівництва спостерігався в Україні у 2010 році. Тоді після економічної кризи, що тривала три роки, показники введення в експлуатацію нового житла виросли на 45%. За рік в Україні було здано 9,3 млн кв м. Перед цим, у 2009-му, галузь зафіксувала більш ніж двократне падіння.

Згадайте новину: Забудовники теж плачуть. Літо-2017 увійде в історію столичного ринку нерухомості?

Введення в експлуатацію житла у 2007-2017 роках

Основні будівельні роботи у 2017-му, як і раніше, ведуть у столиці та передмісті Києва. На цей регіон припадає майже половина введених в експлуатацію об’єктів. Зокрема, Київ з початку року отримав майже 1 млн кв. м, а столична область з січня по липень 876 тис. кв. м.

Вспомните новость: Падение цен и Майдан обманутых жильцов. Что будет с украинским рынком недвижимости

Введення в експлуатацію об'єктів соціальної сфери у січні-червні 2017 року

Суттєвий ріст зафіксовано також і в будівництві об’єктів соціальної інфраструктури. За перше півріччя в Україні збудовано у тричі більше шкіл, і майже у 2,5 рази більше садочків (за кількістю місць).

Введення експлуатацію житла у січні-червні 2017 року

Пользуйтесь консультацией: Как продать свою квартиру самостоятельно, без контактов и расходов с ненужными посредниками

Цікаво, що зростання показників будівництва відбувається на тлі тривалого падіння цін ринку нерухомості. З початку 2011 року на ринку первинної нерухомості лише у столиці 76,5 тис. квартир досі не знайшли свого покупця. За перші ж шість місяців поточного року з виставлених на продаж нових квартир виявились незатребуваними 19,6 тис. Відтак, у інвестора є великий вибір, а забудовники змушені скидати ціни.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст