Главная Блог Новости Трудові відносини воєнного часу - ЗУ № 2136-IX

Трудові відносини воєнного часу - ЗУ № 2136-IX

04.04.2022
Просмотров : 5193

Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" визначено особливості трудових відносини на період воєнного стану та запроваджено тимчасові обмеження окремих трудових прав.

Так, зазначений Закон встановлює нові правила регулювання трудових відносин на період воєнного стану:

ПРИЙНЯТТЯ НА РОБОТУ

1. Роботодавець та працівник вільні у виборі форми трудового договору (усна чи письмова).

2. Будь-який працівник може бути прийнятий на роботу з випробувальним терміном.

3. Працівник може бути прийнятий на роботу на умовах строкового трудового договору на період воєнного стану або на період заміщення працівника, тимчасово відсутнього з будь-якої причини (евакуація, відпустка, простій, тимчасова непрацездатність, виїзд закордон, втрата зв’язку з роботодавцем тощо).

ЗМІНА ІСТОТНИХ УМОВ ПРАЦІ

1. Допускається переведення працівника на іншу роботу без його згоди, якщо нова робота:

- не протипоказана працівникові за станом здоров’я;

- передбачає відвернення або ліквідацію наслідків бойових дій, а також загрози життю чи нормальним умовам проживання людей;

- оплачується не нижче середньої заробітної плати за попереднім місцем роботи.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст