Главная Блог Аналитические статьи Темы Таблиця змін до Кримінального процесуального кодексу України, які наберуть чинності після 15 березня 2018 року

Таблиця змін до Кримінального процесуального кодексу України, які наберуть чинності після 15 березня 2018 року

14.03.2018
Просмотров : 5349

Таблиця підготовлена фахівцями Адвокатської компанії «Кравець і партнери».

СУТЬ ЗМІН

ПОЛОЖЕННЯ КПК від

16.03.2018 року

  1. Доповнені правила подання та розгляду клопотань про застосування заходів забезпечення кримінального провадження за територіальною юрисдикцією.

Стаття 132. Загальні правила застосування заходів забезпечення кримінального провадження

2. Клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

У разі якщо фактичне місцезнаходження структурного підрозділу органу досудового розслідування відрізняється від зареєстрованого місцезнаходження органу досудового розслідування як юридичної особи, подання та розгляд клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження здійснюються виключно слідчим суддею місцевого суду за зареєстрованим місцезнаходженням органу досудового розслідування як юридичної особи.

  1. Подання клопотання про застосування запобіжних заходів за правилами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування.

Стаття 184. Клопотання слідчого, прокурора про застосування запобіжних заходів

1. Клопотання слідчого, прокурора про застосування запобіжного заходу подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа, і повинно містити:

  1. Змінено строки обчислення досудового розслідування у провадженні, виділеному в окреме провадження та у провадженні, в якому об'єднані матеріали кількох досудових розслідувань.

Стаття 217. Об'єднання і виділення матеріалів досудового розслідування

7. Днем початку досудового розслідування у провадженні, виділеному в окреме провадження, є день, коли було розпочато розслідування, з якого виділено окремі матеріали, а у провадженні, в якому об'єднані матеріали кількох досудових розслідувань, - день початку розслідування того провадження, яке розпочалося раніше.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст