Главная Блог Новости Суди чинять перепони у справі розкрадання 2 мільярдів гривень із Аграрного фонду

Суди чинять перепони у справі розкрадання 2 мільярдів гривень із Аграрного фонду

08.10.2015
Автор:
Просмотров : 1507

Печерський районний суд повернув прокурору обвинувальний акт відносно екс-голови Аграрного фонду Олександра Кірюка та колишнього першого заступника голови НБУ Бориса Приходька, які фігурують у справі про розкрадання 2 мільярдів гривень з Аграрного фонду.

Про це йдеться в ухвалі суду від 26 серпня 2015 року.

Так, Печерський районний суд прийняв рішення про повернення прокурору обвинувального акту відносно екс-голови Аграрного фонду Олександра Кірюка та колишнього першого заступника голови НБУ Бориса Приходька.

Це, як зазначається в документі, унеможливлює призначення провадження до судового розгляду.

Виходячи із змісту ухвали, обвинувальний акт суд повернув представникам прокуратури з формальних причин.

У свою чергу, Генпрокуратура звернулася до Київського Апеляційного суду із скаргою на ухвалу Печерського суду. Розгляд відповідної справи повинен відбутися 9 жовтня 2015 року о 9.30.

Нагадаємо, у лютому 2014 року, за кілька днів до капітуляції режиму Януковича, керівництво Аграрного фонду розмістило трохи більше 2 млрд гривень на депозитних рахунках "Брокбізнесбанку". Він на той час належав наближеному до "Сім’ї" бізнесмену Сергію Курченку. Через декілька тижнів після цього у банк ввели тимчасову адміністрацію.

Тоді у власності Аграрного фонду були тільки облігації. Спочатку був організований їх викуп Брокбізнесбанком за рахунок отриманого від Нацбанку рефінансування. А далі Аграрний фонд, всупереч статуту і без дозволу Мінагрополітики, розмістив ці кошти на депозитному рахунку банку.

Отримані 2 мільярди службові особи "Брокізнесбанку" витратили на погашення фіктивних боргів банку.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст