Главная Блог Аналитические статьи Интервью Суддя Світлана Кушнір: Моя ухвала про обрання такого запобіжного заходу як тримання під вартою активістів Майдану переглядалась Апеляційним судом м. Києва і залишена в силі!

Суддя Світлана Кушнір: Моя ухвала про обрання такого запобіжного заходу як тримання під вартою активістів Майдану переглядалась Апеляційним судом м. Києва і залишена в силі!

08.04.2015
Автор:
Просмотров : 2145

26 січня 2014 року суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір постановила завідомо неправосудну ухвалу у відношенні громадян – активістів Майдану Михайла Овсієнка та Дмитра Юрченка обравши для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 30 діб на час проведення досудового розслідування участі цих громадян у масових заворушеннях. У Юрченка та Овсієнка в автомобілях інспекторами ДАІ були начебто знайдені автомобільні покришки, про що ними були складені рапорти. Цих рапортів було достатньо для судді Кушнір, щоб погодитись з обвинуваченням про участь у масових заворушеннях та прийняти рішення про взяття обох активістів під варту, при цьому докази обвинувачених про неучасть у заворушеннях, покази свідків суддею Кушнір були проігноровані.

На неправосудності зазначеної ухвали після перемоги Революції Гідності вказує орган прокуратури, який підозрює суддю Кушнір у скоєнні злочину, передбаченого статтею 375 КК України.

І тут необхідно підкреслити цікавий факт: громадяни Овсієнко та Юрченко оскаржили ухвалу про взяття їх під варту, проте Апеляційний суд міста Києва залишив цю ухвалу в силі. Отже, якщо постановлена ухвала про взяття осіб під варту неправосудна, то тоді слід аналогічну підозру оголошувати і суддям суду апеляційної інстанції, які залишили цю ухвалу без змін. На даний час ця очевидна проблема не має свого ні законодавчого, ні практичного вирішення.

Читайте статтю: Теорія неправосудності або спроба ненаукового коментаря за відсутності практики застосування статті 375 КК України

Аналізуйте судовий акт: Початок кримінального провадження стосовно суддів, яке пов'язане із здійсненням ними судочинства (Висновок ВРУ від 01.07.2013).

Треба додати, що 10 лютого 2015 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України відкрила дисциплінарне провадження щодо 6 суддів, які приймали рішення щодо учасників масових акцій протестів в кінці 2013 - початку 2014 р. Цими суддями є:

судді Солом'янського районного суду Києва Кушнір Світлани Іванівни;
судді Солом'янського районного суду Києва Калініченко Олени Борисівни;
судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Ковтуненка Віталія Володимировича;
судді Бабушкінського районного суду Дніпропетровська Левч Віри Іванівни;
судді Оболонського районного суду Києва Швачач Юлії Олександрівни;
судді Дарницького районного суду Києва Набудович Ірини Олександрівни.

Згадайте новину: Гарний початок роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Свою точку зору з цього питання, а також з інших проблем реформування судової влади суддя Світлана Кушнір розповіда в інтерв’ю Греті Висоцькій (З&Б).

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст