Главная Блог Новости Суддя порушила таємницю нарадчої кімнати і справу про замах на зґвалтування слухатимуть повторно

Суддя порушила таємницю нарадчої кімнати і справу про замах на зґвалтування слухатимуть повторно

04.12.2019
Просмотров : 3779

Київський апеляційний суд скасував вирок, тому що суддя Оболонського суду Людмила Шестаковська порушила таємницю нарадчої кімнати.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу суду.

У квітні 2015 році чоловік напав на жінку у ліфті багатоповерхівки і намагався зґвалтувати, але не зміг закінчити задумане, оскільки жертва кричила, пручалася і вибігла на сходову клітку 9 поверху. Злякавшись, нападник схопив її сумочку і побіг сходами вниз, але жінка наздогнала його на 4 поверсі. Обвинувачений кинув сумку у бік сміттєпроводу і знову напав на жінку, у процесі боротьби стягнувши її спочатку на 3-ій, а потім – на 2-ий поверх. У момент, коли зловмисник намагався розпочати статевий акт, з квартири вийшов сусід, зняв нападника з жінки, зв’язав та викликав поліцію.

У серпні 2019 чоловіка засудили за закінчений замах на зґвалтування і грабіж до 4 років і 6 місяців в’язниці. Водночас суд приєднав невідбуте покарання за попередніми вироками і призначив остаточне покарання – 5 років і 1 місяць позбавлення волі.

Згадайте новину: Засуджена суддя Посунся. Перший вирок Антикорсуду вступив у силу, апеляцію не подали

Захист подав апеляцію, повідомляючи про порушення суддею таємниці нарадчої кімнати.

Із журналу судових засідань вбачається, що 31 липня 2019 року о 14:57 після останнього слова обвинуваченого суддя Шестаковська вийшла до нарадчої кімнати, а 6 серпня о 15:59 годині проголосила вирок.

Напередодні оголошення вироку, 5 серпня, Шестаковська також розглянула адміністративну справу про порушення правил дорожнього руху і прийняла постанову, інформація про що міститься в реєстрі судових рішень і була отримана з Оболонського районного суду на запит адвоката.

Порушення таємниці нарадчої кімнати є істотним порушенням і підставою для скасування вироку. Тепер справу призначено до нового розгляду в суді першої інстанції.

Згадайте новину: Верховний суд скасував вирок, тому що суддя Борис Гамула не взяв самовідвід

Справа слухалася суддею Шестаковською з листопада 2015 року. До цього суд двічі повертав прокурору обвинувальний акт.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст