Главная Блог Новости Дві Інни Отрош - судді: підробні документи, незадеклароване майно, арешти і агресія

Дві Інни Отрош - судді: підробні документи, незадеклароване майно, арешти і агресія

22.06.2016
Просмотров : 1805

Дві Інни Отрош

Старша Отрош на посаду судді Печерського районного суду призначена у 2004 році. З квітня 2007 року по квітень 2014 року була головою цього суду. У 2014 році Вища рада юстиції намагалась звільнити суддю за порушення присяги. Однак, перенесла голосування. Після окупації Криму, ЗМІ виявили, що старша Отрош працює суддею в Ялті.

Нині представники Печерського районного суду повідомляють, що Інна Отрош – і досі перебуває на посаді судді. Перевірку, чи не суміщає Отрош Печерський суд із Ялтинським – не перевіряли, тому що не зобов’язані. Голова департаменту Міністерства юстиції України з питань люстрації Тетяна Козаченко повідомила, що Інна Отрош навіть заяву на проходження перевірки, передбаченої ЗУ «Про очищення влади», не подала. Хоча була зобов’язана це зробити протягом 10 днів з початку проходження перевірки.

Згадайте новину: 13 мільйонів швейцарських франків заарештовано на рахунках діючого судді Вищого господарського суду України в Ліхтенштейні

«Ми не знайшли ані заяви, ані декларації. Згодом, ми отримали інформацію, що вона не подала заяву. Ми подали заяву до Вищої ради юстиції щодо її звільнення за люстраційним законом. До Печерського суду знову звернулись і просили пояснити: яким чином декілька місяців вони чекають від неї листа, якщо пошта в Україні рухається 3-4 дні», – розповіла Тетяна Козаченко.

Поки Мін’юст намагається звільнити старшу Отрош, молодшою – займається Генеральна прокуратура. У квітні 2014 року, слідчі ГПУ відкрили кримінальне провадження: звинувачують членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у втручанні в комп’ютерну систему заради того, щоб відкоригувати бали кандидатів на посади суддів. За версією слідства, такі махінації із балами проводились неодноразово, протягом 2012-2013 років. Саме в цей період відбулось і перше призначення молодшої Інни Отрош. У травні 2013 року Віктор Янукович призначає її суддею Господарського суду Луганської області. За декілька місяців Отрош переводять до Господарського суду м. Києва. Вже за півроку, слідчі ГПУ починають розслідування.

За інформацією правоохоронців, Інна Отрош надала трудову книжку, у якій було вказано, що вона працювала в аспірантурі Київського національного університету ім.Тараса Шевченка. Це дозволило кандидатці «натягнути» необхідного для призначення суддею юридичного стажу. Натомість ГПУ з’ясувало, що Отрош не працювала, а лише навчалась в університеті.

«Нашим грошам. ТБ» освітяни підтвердили: Отрош в університеті – не працювала.

Слідство триває вже два роки і знаходиться у Печерському суді, в якому колеги старшої Отрош відмовляються брати участь у процесі над її дочкою і один за одним подають самовідводи. Офіційна причина: вони працюють із матір’ю судді, щодо якої ведеться слідство.

Вспомните новость: Западный авторитет Андерс Аслунд: Украине нужно уволить 18 тысяч прокурор и 10 тысяч судей! Как это очевидно!

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст