Главная Блог Новости СУД ЗОБОВ’ЯЗАВ ПИНЗЕНИКА ПУБЛІЧНО СПРОСТУВАТИ ЗАЯВУ ПРО ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ ЦЕНТРОМ ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ

СУД ЗОБОВ’ЯЗАВ ПИНЗЕНИКА ПУБЛІЧНО СПРОСТУВАТИ ЗАЯВУ ПРО ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ ЦЕНТРОМ ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ

01.02.2018
Просмотров : 1442

Нардеп від "Народного фронту" Павло Пинзеник зобов'язаний спростувати недостовірну інформацію про ГО "Центр протидії корупції" щодо відмивання грошей.

Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, повідомляє ЦПК у Twitter.

"Зобов'язати Пинзеника Павла Васильовича протягом одного місяця з дня набрання законної сили рішення суду спростувати недостовірну інформацію шляхом оголошення в ефірі парламентського телеканалу "Рада" у програмі "Брифінги" резолютивної частини рішення суду", - йдеться в тексті постанови.

Згадайте новину: Пинзеник: Когда-то долг Украины был 89 млрд грн. Сегодня – больше 2 трлн грн. Это произошло всего-навсего за 10 лет

До того ж Пинзеник повинен сплатити судовий збір на користь ЦПК, Віталія Шабуніна, Дар’ї Каленюк та Олександри Устінової по 4032 гривні кожному.

Згідно з рішенням суду, заяви Пинзеника про відмивання коштів членами ЦПК, визнані "недостовірними та такими, що порочать ділову репутацію організації", а також такими, що порочать честь і гідність Віталія Шабуніна як керівника ГО "Центр протидії корупції", Олександри Устінової та Дар’ї Каленюк.

"А ще ми очікуємо закриття кримінального провадження проти нас, яке якраз і порушили на основі заяв нардепа", - додали антикорупціонери.

Згадайте новину: Український позитив: Абромавічус: Збиток ТОП-100 держкомпаній за рік скоротився в 17 разів - до 7 мільярдів, Пинзеник: другий рік поспіль зменшується зовнішній борг!Зазначимо, у травні 2017 року Пинзеник через телеканал "Рада" заявив, що проситиме перевірити діяльність ГО "Центр протидії корупції" через підозру у відмиванні грошей, а також хотів, щоб ЦПК позбавили статусу неприбуткової організації.

"Попри велику заробітну плату членів цього об'єднання, додатково кошти виводилися на фізичних осіб підприємців. Так, наприклад, сам фізична особа-підприємець Шабунін Віталій отримав протягом 2016-2017 років 1,7 млн гривень, фізична особа-підприємець Устінова з тієї ж організації – 1,86 млн грн, відома Дар’я Каленюк - 130 тисяч гривень тощо", - сказав тоді нардеп.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст