Главная Блог Новости Суд виніс вирок за ст. 438 КК за підрив росіянами Північно-Кримського каналу (Ясніков та Марков)

Суд виніс вирок за ст. 438 КК за підрив росіянами Північно-Кримського каналу (Ясніков та Марков)

23.05.2023
Просмотров : 844

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу визнав двох російських військовослужбовців винними у порушенні законів і звичаїв війни.

Про це повідомляється на сайті суду.

Мова заступника командувача Чорноморського флоту РФ Михаїла Яснікова та командира 11-ї окремої інженерної бригади Південного військового округу РФ Дмітрія Маркова.

Згадайте новину: У Черкасах пенсіонера, який після умовного засудження продовжив прославляти російську агресію, увʼязнили на 5,5 років - стаття 436-2 КК України

Суд встановив, що вони координували та віддавали накази на захоплення цивільних об’єктів критичної інфраструктури, захоплення Управління Північно-Кримського каналу та усіх його об’єктів, підрив і руйнування споруд Північно-Кримського каналу, підрив шандорів головної споруди Північно-Кримського каналу.

Дії окупантів створили загрозу для живлення електроенергією, зрошення та водозабезпечення засушливих районів півдня України, що може призвести до підтоплення міста Нова Каховка і Херсону, недобору врожаю та інших аварійних подій.

Суд проходив за відсутності обвинувачених, які наразі не затримані. Справу розглянули в закритому засіданні, оскільки матеріали містять персональні дані свідків,, яки перебувають на території РФ і в зоні активних бойових дій.

Текст вироку у реєстрі приховано. На сайті суду розміщено інформацію, що Ясніков і Марков визнані винними і їм призначено по 12 років позбавлення волі.

Із кожного стягується по 1,5 мільярди гривень збитків на користь держави Україна в особі Державного агентства водних ресурсів України.

Згадайте новину: Владислав Козєєв допомагав бити по Львову та мріяв про російське громадянство: суд засудив до довічного позбавлення волі

Додатково:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст