Главная Блог Новости Суд першої інстанції відмовився поновити Ірину Фаріон на роботі у Львівській політехніці

Суд першої інстанції відмовився поновити Ірину Фаріон на роботі у Львівській політехніці

12.02.2024
Просмотров : 2540

Галицький районний суд Львова відмовив у задоволенні позову мовознавиці Ірини Фаріон до Національного університету «Львівська політехніка» про поновлення її на посаді професорки кафедри української мови. Відповідне рішення суд ухвалив 7 лютого, передає Zaxid.net.

Раніше Фаріон звернулася з позовом до університету щодо визнання протиправним та скасування наказів ректора про звільнення її з посади професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук та поновлення її на роботі.

Також Фаріон вимагала стягнути з університету середній заробіток за весь час вимушеного прогулу та компенсувати їй всі судові витрати.

За результатами розгляду справи, суд у задоволенні позову відмовив. Також суд погодився з тим, що підставою для звільнення Ірини Фаріон було вчинення нею «аморального проступку».

Ірину Фаріон звільнили з університету «Львівська політехніка». Перед цим Фаріон жорстоко розкритикувала російськомовних воїнів "Азову".

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст