Главная Блог Новости Суд провів дебати у справі Гречківського і видалився до нарадчої

Суд провів дебати у справі Гречківського і видалився до нарадчої

27.10.2018
Просмотров : 1742

Вихід суддів з нарадчої кімнати для проголошення вироку очікується 30 жовтня о 10-11 годині.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Шевченківський суд Києва 26 жовтня закінчив допит члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, провів дебати, під час яких виступили прокурор і адвокати, а також дав останнє слово обвинуваченим.

Допит виявився коротким – близько 10 хвилин. Запитання ставив тільки прокурор.

Гречківський розповів, що знайомий зі Шкляром (другим обвинуваченим), що вони спілкувалися, коли той захотів стати адвокатом. За його словами, про фірму «Богадар» він вперше прочитав у підозрі. А саме за судове рішення на користь цієї компанії йому та його другові Олегу Шкляру начебто передавались гроші. Гречківський вину не визнав. Сказав, що про будь-які відносини Шкляра з представником цієї компанії він нічого не знав.

Прокурор Дмитро Вакаров заявив, що вважає вину доведеною і просив призначити Гречківському і Шкляру по 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Захист наполягав на їх виправданні. Адвокати називали численні ознаки фальсифікації справи. Обвинувачені Гречківський і Шкляр заявили, що злочин не вчиняли і свою вину не визнали.

Під час дебатів прояснилася роль другого обвинуваченого – Олега Шкляра. За версією захисту, він начебто розцінював отримані від адвоката Климчука гроші не як хабар, а як оплату юридичних послуг. При цьому адвокати апелювали також до стану здоров’я, який впливав на його сприйняття подій і поведінку. Мовляв, це пояснює, чому сума 500 тис. доларів видалася Шкляру адекватною. Діагноз Шкляра лунав у судовому засіданні, але адвокат заборонив пресі його розголошувати.

Климчук начебто наполягав, щоб в команді юристів був і сам Гречківський. Шкляр, знаючи, що останній участі не братиме, вирішив не говорити про це Климчуку, щоб не втратити замовлення.

Згадайте новину: Ухвала ВАСУ остаточно позбавила повноважень членів Вищої ради юстиції адвоката Олексія Резнікова, адвоката Павла Гречківського та судді Господарського суду м. Києва Сергія Балаця.

За версією обвинувачення, гроші до Гречківського не дійшли, оскільки слідчі боялися їх загубити. Але сторона захисту спростовує це тим, що в пакунку з грошима був маячок. Цей маячок видно на відео з затримання, але потім на тому ж записі видно, що маячок зник і у протоколі обшуку його не відобразили.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст