Главная Блог Новости Спочатку підкорися, потім оскаржуй або презумція правоти поліцейського

Спочатку підкорися, потім оскаржуй або презумція правоти поліцейського

10.05.2015
Автор:
Просмотров : 1345

Презумпція правоти поліцейського, яка передбачена проектом закону про національну поліцію, не порушує прав і свобод громадян.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час візиту в Київський національний університет внутрішніх справ, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми внесли зміни в деякі норми (Кодексу про адмінправопорушення - ред.), що викликало бурхливу реакцію: "будується поліцейська держава, скасовується презумпція невиновності людини". Логіка у нас була така, що якщо поліцейський зупинив машину через порушення, то спочатку підкорися, а потім оскаржуй, а не навпаки. Навіть, якщо ти прем’єр-міністр, якщо у тебе є недоторканність", - пояснив Аваков.

Водночас глава Уряду Арсеній Яценюк зауважив, що в Конституції є норма щодо презумпції невинуватості осіб, яка стосується виключно кримінальних злочинів. "Ті люди, які про це говорять (про порушення свобод, - ред.) - їм бажано б було читати той проект закону, який внесений, і відрізняти кримінальну і адміністративну відповідальність", - сказав глава Уряду.

При цьому він акцентував увагу, що інститут "правоти поліцейського" працюватиме лише тоді, коли буде дуже високий ступінь довіри суспільства до поліції.

"Якщо суспільство буде знати, що поліцейський діє виключно в межах і у спосіб, визначений законом - що поліцейський не порушить закон, а якщо він порушив закон, то він буде нести відповідальність", - наголосив Яценюк.

Джерело: Укрінформ

Згадайте новину: Спілкування судді Владислава Оберемко з співробітками ДАІ. Відеофакт

Дивиться відео: Реформа міністерства внутрішніх справ

Інтерв'ю: Заместитель министра МВД Украины Эка Згуладзе: "Реформа полиции продлится пять лет. А может, и десять..."

ЦИТАТА МЕСЯЦА: Министр МВД Украины Арсен Аваков: «Задолбало «печерское правосудие».

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст