Главная Блог Новости Скільки в Україні коштує поховати людину

Скільки в Україні коштує поховати людину

13.07.2018
Просмотров : 1892

За будь-якого економічного стану суспільства завжди будуть необхідні ці дві речі – їжа і могила. Щорічно в Україні помирає понад півмільйон людей. У 2017 році в країні померло 574 тисячі 123 людини. За такої високої смертності зростає і кількість тих, хто на цьому заробляє. А тому ринок ритуальних послуг в Україні досить агресивний і недешевийповідомляє zik.ua.

Самі знайдуть і самі все запропонують

Часто про смерть людини працівники ритуальних агентств знають ще до того, як людина померла.

«Хворіє людина, лікарня телефонує поліції, поліція – ритуальному агенту. Коли людина відходить – агент вже в лікарні продає родичам послуги», – розповів представник похоронної сфери на умовах анонімності.

До парламенту 5 квітня від уряду надійшов законопроект №8248, 10 числа того ж місяця він опинився у головному комітеті – з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Надалі зрушень не було. Сама законодавча ініціатива пропонує внести низку змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення сфери поховання.

Вспомните новость: Живого чоловіка оголосили померлим

Зокрема, передбачається, що працівникам правоохоронних органів, органів реєстрації актів цивільного стану, закладів охорони здоров’я забороняється повідомляти постачальникам ритуальних послуг адреси та телефони родичів померлого. За розголошення даних може бути кримінальна відповідальність.

Крім того, цей документ передбачає заборону на розміщення на кладовищах реклами постачальників ритуальних послуг, крім продажу ритуальної продукції (квіти, вінки, лампадки та подібне).

Конкуренція між надавачами послуг шалена. Працівники борються за клієнтів до останнього.

Нерідко поділ клієнта переростає в справжню бійню, а горе від втрати близької людини стає чудовою умовою для продажу потрібного і непотрібного.

«Я ховаю батька, а дві підприємниці почали кричати і лаятися просто переді мною, хто мені іконку і рушничок продасть. Поминальні обіди розписані по районах і місцях. Чіткий прайс, чітке меню», – розповіла киянка Галина.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст