Главная Блог Новости Штрафи та податки зростуть з 1 квітня разом із мінімальною заробітною платою

Штрафи та податки зростуть з 1 квітня разом із мінімальною заробітною платою

27.03.2024
Просмотров : 5841

Штрафи та податки зростуть з 1 квітня разом із мінімальною заробітною платою

З 01 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата зросте до 8000 грн

1️ Підвищення мінімальної зарплати вплине, зокрема, на такі показники:

▪️ мінімальний розмір ЄСВ в місяць з зарплати працівників та доходів ФОП з 01 квітня зросте до 1760 грн;

▫️ максимальна величина бази нарахування ЄСВ в місяць зросте з 1 квітня до 120000 грн;

▪️ максимальний розмір нарахованого ЄСВ в місяць з 1 квітня зросте до 26400 грн

ДОВІДНИК: Штрафи у цифрах за порушення трудового законодавства станом на 2024 рік

2️ Також з 01 квітня 2024 року зростуть розміри «трудових» фінансових штрафів, які застосовуються згідно з статтею 265 КЗпП України, зокрема:

▫️ у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору – 80000 грн (10-кратний розмір мінзарплати на момент виявлення порушення);

▪️ за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі – 24000 грн (3-кратний розмір мінзарплати на момент виявлення порушення);

▪️ недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці – 16000 грн (2-кратний розмір мінзарплати на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення).

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст