Главная Блог Новости ШОК: Росія боїться "Сеню Чеченського"

ШОК: Росія боїться "Сеню Чеченського"

28.03.2017
Просмотров : 1602

Рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка - це продовження гібридної війни Росії проти України: «Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України», - йдеться в заяві Міністра юстиції України Павла Петренка.

За повідомленням Посольства України в РФ 9 березня 2017 Єсентукський міський суд Ставропольського краю заочно розглядав «чеченську» справу проти Арсенія Яценюка: «З порушенням усіх можливих процесуальних гарантій російський суд прийняв рішення про заочний арешт Арсенія Яценюка за начебто участь у озброєній банді та умисні вбивства», - йдеться в повідомленні.

Згадайте новину: Яценюк очікує конфіскації 1,5 мільярда доларів Януковича

«Це судилище ще раз доводить, що в Росії не існує незалежного правосуддя, а обвинувальні вироки проти українців пишуть в Кремлі. В такий спосіб в Росії та окупованому Криму вже засуджено сотні українських громадян» , - підкреслив Міністр юстиції.

«Ми із занепокоєнням спостерігаємо за згортанням залишків демократії в Росії, що проявляються, зокрема, у масових незаконних арештах власних громадян і переслідуванні українців. Наступного тижня я матиму зустріч з Нільсом Мужнієксом, Комісаром Ради Європи з прав людини, на якій обов’язково зверну його увагу на ці ганебні факти порушення прав українців в Росії», - наголошують у Міністерстві.

Міністерство юстиції звернеться з роз’ясненням до всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських «судів».

Читайте статтю: Як рішення ЄСПЛ допомагають постановленню справедливих вироків

«Також ми звернемо увагу Європейського суду з прав людини на цей процес, як ми вже зробили у сотнях інших незаконних затриманнях та судилищах українців в Росії», - підкреслив Павло Петренко.

"Кремль шукає юридичні механізми переслідування українських політиків. У цьому сценарії є намір вивести тему" звірств Яценюка в Чечні "на новий рівень для широкого спектра подальших дій", - написав Яценюк.

Він також оприлюднив на своїй сторінці також копію листа в.о. голови Есентукского міського суду Ставропольського краю Бобровського, яке прийшло в посольство України в Російській Федерації і в якому повідомляється, що слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу найманов направив до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Яценюка, який звинувачується в скоєнні злочину за ч.2 ст.209 Кримінального кодексу РФ, п "в", "з", "н" з т.102, ч.2 ст.15, п.п. "В", "з", "н" ст.102 Кримінального кодексу РФ.

Читайте статтю: До питання застосування практики ЄСПЛ: Хто не хоче захищати права людини шукає причини, а хто хоче – можливості.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст