Главная Блог Новости Що робити з новими платіжками за тепло?

Що робити з новими платіжками за тепло?

19.11.2016
Просмотров : 1496

Нові платіжки за тепло багатьох українців здивували насамперед не самими тарифами, про підняття яких приблизно удвічі було відомо ще з літа, а серйозними розбіжностями у нарахуваннях.

Наприклад, у Києві за майже однакові стандартні двокімнатні квартири споживачі отримували нарахування як на 250, так і на 2500 грн за жовтень місяць.

Чому з'явилися "неадекватні" платіжки за тепло та що зробити, щоби наступного місяці отримати менші рахунки?

"Неадекватні" платіжки

"Мене поінформували, що у Києві люди отримали платіжки за опалення з якимись неадекватними баснословними цифрами, - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. - Це начебто помилка, але якась вона дуже дивна, коли хтось намагається розхитати ситуацію, з'являються платіжки з подвоєними-потроєними цифрами".

Згадайте новину: Кабмін заборонив стягувати борги за компослуги з одержувачів субсидій

Уряд також доручив столичній адміністрації разом із головним постачальником тепла для киян "Київенерго" розібратися з "неадекватними платіжками".

Водночас "Київенерго" запевняє, що жодних помилок із платіжками не було. Там, де рахунки є вищими, платежі нараховувалися згідно з нормативом, який визначив уряд. А робилося це у будинках, де або немає лічильників обліку, або працівники компанії не змогли отримати до них доступу. В останньому випадку платіжки будуть перераховані.

"Київенерго" офіційно заявляє, що розрахунок вартості опалення в платіжках за жовтень за зоною обслуговування компанії здійснено коректно. Винятком є близько 6% будинків Києва, обладнаних приладами обліку, де компанії не вдалося зняти показання лічильників через технічні обмеження або обмежений доступ у підвальні приміщення", - йдеться у заяві компанії.

У "Київенерго" також нагадують: порядок розрахунку норми споживання тепла, затверджений урядом, передбачає, що у ньому враховується температура. А відтак, не дивно, що у платіжках за жовтень цього року, коли було холодніше, ніж торік, норматив споживання є більшим.

Вспомните новость: Антимонопольный комитет признал неправомерным сбор банковской комиссии при оплате коммунальных услуг

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст