Главная Блог Новости Що робити, якщо вас силоміць забирають до ТЦК

Що робити, якщо вас силоміць забирають до ТЦК

23.06.2024
Просмотров : 11713

Під час проведення мобілізації працівники ТЦК мають право вимагати пред'явити у військовозобов’язаних громадян віком від 18 до 60 років військово-обліковий документ. Втім, вони не можуть силоміць доставляти людину у військкомат.

Зміст

Хто і коли має законні підстави для затримання військовозобов'язаного

Як захистити себе від неправомірних дій представників ТЦК

Що робити, якщо вас силоміць намагаються забрати в ТЦК

Які юридичні нюанси треба врахувати

Хто і коли має законні підстави для затримання військовозобов'язаного

Працівники ТЦК та СП не мають право затримувати громадян призовного віку, навіть якщо йдеться про оновлення даних військово-облікових даних.

Якщо під час перевірки документів військкоми виявили, що громадянин перебуває в розшуку - йому приходили повістки і він мав бути мобілізований, то вони можуть викликати Національну поліцію, яка уповноважена затримувати людей. Тоді правоохоронці на законній підставі можуть забрати людину у ТЦК та СП. В інших випадках силоміць доставляти громадянина у військкомат незаконно.

Користуйтеся консультацією: Як діяти, якщо під час оновлення військово-облікових даних виявив, що у розшуку, і чи мають право представники ТЦК затримувати осіб та доправляти їх до ТЦК та СП ?

Як захистити себе від неправомірних дій представників ТЦК

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст