Главная Блог Новости Що робити, коли НЕ видають результати ВЛК

Що робити, коли НЕ видають результати ВЛК

30.07.2024
Просмотров : 6666

Ситуація, коли військовозобов'язаному не видають результати військово-лікарської комісії (ВЛК), є неприпустимою. Це порушує право людини на інформацію та може ускладнити подальше розв'язання питань, пов'язаних з військовим обліком.

Чому важливо отримати результати ВЛК

Результати військово-лікарської комісії (ВЛК) є важливими для військовозобов'язаних осіб з різних причин:

  • контроль за своїм здоров'ям - результати ВЛК містять інформацію про стан вашого здоров'я, що важливо для схвалення рішень щодо подальшого лікування та реабілітації
  • захист своїх прав - знаючи результати ВЛК, ви можете захистити свої права в разі виникнення спорів із ТЦК або іншими державними органами
  • планування майбутнього - результати ВЛК можуть вплинути на ваше подальше життя (наприклад, на можливість отримання роботи, навчання або виїзду за кордон)

"Не соромтеся відстоювати свої права!" - наголосив юрист Дмитро Франчук.

Що робити, коли не видають результати ВЛК

За словами експерта, якщо військовозобов'язаній особі не видають результати ВЛК, можна спробувати декілька варіантів вирішення питання.

Перш за все, варто повторно звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) - із письмовим запитом.

"Напишіть офіційний письмовий запит на ім'я керівника ТЦК. У запиті чітко вкажіть свої прізвище, ім'я, по батькові, дату проходження ВЛК та прохання надати копію результатів", - пояснив юрист.

Він додав, що при цьому обов'язково потрібно "зареєструвати" запит - зберегти копію запиту з відміткою про його прийняття у ТЦК.

"Це буде доказом вашого звернення".

Користуйтеся консультацією: Як законно відмовитися від ВЛК або нюанс Довідки про придатність

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст