Главная Блог Новости Розгляд «бурштинової справи» відклали через неявку половини обвинувачених

Розгляд «бурштинової справи» відклали через неявку половини обвинувачених

18.12.2018
Просмотров : 1149

Голосіївський суд Києва 18 грудня не зміг провести підготовче засідання у так званій «бурштиновій справі».

Про це повідомляє «Судовий репортер».

В засідання прибули обвинувачені – народний депутат Борислав Розенблат, Костянтин Проскурко і Віктор Косянчук.

Народний депутат Максим Поляков та його адвокати в суд не прийшли. Зі слів інших учасників процесу, Поляков та один із його адвокатів у відрядженні, а ще один захисник зайнятий в іншій судовій справі.

Обвинувачений Вадим Руденко не з’явився, оскільки, за словами його адвоката, не був поінформований про засідання і не спланував свою участь у ньому.

Адвокат обвинуваченої Тетяни Михайленко (дівоче прізвище – Любонько) подав клопотання про відкладення засідання, тому що клієнтка перебуває на лікарняному.

Також стало відомо, що 14 грудня розірвано договір між Розенблатом і адвокатом Олексієм Шевчуком. Останній також відомий як адвокат судді Олени Первушиної, яку система авторозподілу визначила головуючою у колегії по «бурштиновій справі».

Раніше, у справі патрульного Сергія Олійника Первушина, дізнавшись, що Шевчук буде захищати обвинуваченого, була змушена як головуюча взяти самовідвід.

Адвокатами Розенблата залишаються партнери Шевчука – Андрій Левковець і Костянтин Глоба, які були відсутні в засіданні 18 грудня, оскільки представляли у Верховному суді нардепа Надію Савченко.

Наступна дата судового засідання – 5 лютого 2019 року, 11 год. Суддя повідомила, що наступного разу будуть вирішені заяви про відводи і клопотання про повернення обвинувального акту.

У «бурштиновій справі» шість обвинувачених, серед яких нардепи Максим Поляков і Борислав Розенблат.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст