Главная Блог Новости Роботодавці повідомлятимуть ДПС про військові квитки працівників

Роботодавці повідомлятимуть ДПС про військові квитки працівників

27.01.2020
Просмотров : 5788

Міністр КМУ Дмитро Дубілет пропонує зробити автоматичний збір документів для військкоматів

Одна з найчастіших скарг бізнесу щодо зайвої бюрократії стосується віськкоматів. На цьому акцентував увагу на Facebook міністр КМУ Дмитро Дубілет.

"Ми знайшли, як мені здається, дуже елегантне рішення, як зменшити бюрократію для українського бізнесу", - зазначив він.

Вспомните новость: В армию – в 18: зачем изменили призывной возраст и хорошая ли это идея

Що пропонують змінити?

Зараз компанії подають щодо своїх співробітниках звітність у податкову службу. Дубілет пропонує додати в цю звітність кілька полів по військовому квитку та "вбити, таким чином, паперові документи". Відповідно державі не потрібно буде витрачати час і гроші та створювати якесь нове технічне рішення, а життя бізнесу не ускладниться новими звітами і програмами.

Крім того, на сьогодні бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх працівників. Пропонується зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес.

Згадайте новину: У ЗСУ більше не буде сержантів і прапорщиків: що передбачає закон про нові військові звання

Коли планують запровадити ці зміни?

Зі слів Д. Дубілета, зараз вони уже складають план впровадження проекту. Планують все запустити та змінити законодавство вже цього року.

Нагадаємо, що у грудні минулого року міністр уже повідомляв про плани Уряду спростити військовий облік для роботодавців.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст