Главная Блог Новости Результати позачергових виборів народних депутатів у Верховну Раду України VIII скликання.

Результати позачергових виборів народних депутатів у Верховну Раду України VIII скликання.

30.10.2014
Автор:
Просмотров : 3387

26 серпня 2014 року у зв’язку з відсутністю коаліції депутатських фракцій у парламенті більше ніж місяць Президент України Петро Порошенко на підставі ст. 90 Конституції України достроково припинив повноваження Верховної Ради України VIII скликання та призначив позачергові вибори народних депутатів на 26 жовтня 2014 року.

Позачергові парламентські вибори проходили в порядку, передбаченому ЗУ «Про вибори народних депутатів України», який передбачає змішану виборчу систему: 225 народних депутатів обираються за виборчими закритими списками від політичних партій в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі за пропорційною системою та 225 народних депутатів обираються в одномандатних кругах за мажоритарною системою відносної більшості голосів (при цьому можливе самовисування кандидатів). Для того щоб потрапити політичній партії до складу Верховної Ради України за пропорційною системою треба подолати прохідний бар’єр у 5% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні.

На жаль у зв’язку із анексією та агресією РФ вибори народних депутатів не проводились в Автономній Республіці Крим, Севастополі, не відбулися в 9 округах Донецької області та 6 округах Луганської області.

Отже, 26 жовтня 2014 року народом України обрано Верховну Раду України VIII скликання.

Офіційно результати виборів ще не оголошені, проте на підставі даних обробки Центральною виборчою комісією протоколів окружних виборчих комісій можливо констатувати таке.

Явка виборців склала - 52, 42 %, тобто у виборах взяли участь більше 15 963 000 тис. громадян України.

Відомості про підрахунок голосів виборців по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу наступні ( кількість депутатів орієнтовна):

Партія «Народний фронт» – 22, 17 % - 65 депутатів.

Партія «Блок Петра Порошенко» - 21,81 % - 64 депутата.

Політична партія «Об’єднання «Самопоміч» - 10, 99% - 32 депутата.

Політична партія «Опозиційний блок» - 9,38% - 27 депутатів.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст