Главная Блог Новости Промова у дебатах на 370 сторінок не врятувала! Хабарники у мантіях Новак та Білик позбавлені волі із конфіскацією

Промова у дебатах на 370 сторінок не врятувала! Хабарники у мантіях Новак та Білик позбавлені волі із конфіскацією

04.02.2022
Просмотров : 4864

Вищий антикорупційний суд 3 лютого засудив до тривалого ув’язнення двох колишніх суддів Голосіївського суду Києва Андрія Новака і Олександра Білика.

Просто в залі судового засідання колишнім служителям Феміди наділи наручники. Новака засудили до 7,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а Білика — до 7-ми, також із конфіскацією.

Раніше у дебатах адвокат екссудді Новака Сергій Вилков кілька засідань поспіль зачитував промову на 370 сторінок. Однак суд це не переконало. Аругменти захисту відхилено, а версія обвинувачення визнана доведеною.

Чотири роки тому Білик отримав 8 тисяч доларів США, частину з яких передав Новаку за прийняття ним як суддею рішення у цивільній справі за позовом громадянина Мішкова.

Суддя Новак розглядав справу за позовом Мішкова до страхової компагії «Євроінс-Україна» про стягнення невиплаченої зарплати і визнання звільнення незаконним, поновлення на роботі і стягнення втраченого заробітку за час вимушеного прогулу.

Мішков під час допиту в суді пояснював, що навесні 2018 року залишився без засобів до існування, крім того, серйозно хворіла дружина, тому він дуже потребував стягнути гроші з колишнього роботодавця. Через це він поконфліктував зі своїм попереднім адвокатом, який не досить активно захищав його інтереси.

У березні 2018-го Мішков у будівлі Голосіївського суду познайомився з чоловіком на ім’я Олег і, жаліючись на свої проблеми, попросив правоової допомоги. Той сказав, що сам не має часу, але дав телефон адвоката, яким виявився Білик, донедавна суддя цього ж суду.

У 2017-му Вища рада правосуддя не подала президенту кандидатуру Білика для призначення на посаду судді безстроково. Підставами стали негативні характеристики і недотримання високих стандартів поведінки судді. Свого часу Білик позбавив водійських прав 9 учасників поїздки до резиденції «Межигір’я» президента Януковича. Втративши посаду судді Білик подався в адвокати. Він запропонував клієнтові, що домовиться з суддею Новаком про бажане судове рішення за грошову винагороду.

Для переконливості Білик показав Мішкову на своєму телефоні переписку з суддею Новаком, даючи зрозуміти, що має з ними особисті стосунки.

«Он такой человек — берет всегда деньги вперед. Он сказал: деньги сегодня, решение — завтра с утра. Если деньги завтра, то решение послезавтра. Не от меня это зависит. Он — четкий человек», — розповідав Білик.

Щоправда, писати рішення Мішкову довелося самостійно, консультуючись з усіма знайомими адвокатами. Потім текст переданий на флешці суддя Новак підписав і видав за своє судове рішення.

Білик був пособником і фактично посередником у передачі неправомірної вигоди. Хоча не завжди гроші передавав він. Під час останнього траншу він залучив громадянина Бондаренка, якого попросив поїхати на кіностудію Довженка і забрати пакет в чоловіка на ім’я Іван і відвезти Андрієві і сказати при цьому, що передає «удочки».

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст