Главная Блог Новости Прокуратура міста Києва відстояла в апеляції повернення у державну власність стадіону «СПАРТАК»

Прокуратура міста Києва відстояла в апеляції повернення у державну власність стадіону «СПАРТАК»

31.05.2017
Просмотров : 1161

Завдяки обґрунтованій та принциповій позиції прокуратури м. Києва у державну власність з незаконного володіння повернуто учбово-спортивну базу «Спартак» по вул. Кирилівський (колишня вул. Фрунзе), 105 вартістю понад 300 млн гривень.

Об’єкт нерухомості, до складу якого входять спортивний комплекс з трибунами та адмінкорпусом, басейн, готель та інші споруди загальною площею майже 7 тис. кв. м, перебував у віданні організації профспілок СРСР, після розпаду якого був закріплений за Федерацією професійних спілок України. У подальшому на підставі рішення районного суду м. Києва спірне майно перейшло у власність Федерації професійних профспілок України.

Читайте статтю: Правові аспекти проведення недержавного масового спортивного заходу в Україні (на прикладі організації тенісних турнірів)

Разом з тим встановлено, що відчуження вказаного майна з державної власності відбулося без згоди Фонду державного майна України, а відтак перебуває у володінні Федерації професійних спілок України незаконно.

З огляду на викладене, прокуратура міста Києва пред’явила позов до суду про визнання право власності держави на вказаний спортивний комплекс та витребування його з незаконного володіння.

За результатами судового розгляду рішенням Господарського суду м.Києва, залишеним в силі постановою Київського апеляційного господарського суду, позовні вимоги прокурора визнані законними та задоволені у повному обсязі.

Джерело: facebook

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст