Главная Блог Новости Порошенко розпочав боротьбу із нерозмитненими авто в Україні

Порошенко розпочав боротьбу із нерозмитненими авто в Україні

28.06.2017
Просмотров : 2201

Після введення безвізового режиму з Європейським Союзом, Президент Петро Порошенко доручив Кабміну розробити механізми боротьби з водіями, що незаконно їздять на автівках з іноземною реєстрацією.

Порошенко раніше неодноразово зазначав, що використання нерозмитнених авто є неприпустимим і пообіцяв ліквідовувати незаконні схеми завезення таких авто.

Відповідний указ про заходи, пов'язані із запровадженням Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України №146/2017 Порошенко підписав у травні.

Порошенко розповів, що коли був у Ягодині, водій на автівці з литовськими номерами зізнався, що не виїждає з країни раз на п’ять днів і розповів, як можна "підмазати", щоб обійти законодавство.

"Ні, друзі мої, не будемо робити. І підмазувати не будемо. І робитися це повинно по-іншому. І тут повинна бути координація наших дій. Чому одні повинні платити податки, акцизи, мита, а інші будуть підмазувати? Повинна бути наша спільна позиція, щоб одні не були дурніші, а інші розумнішими", – розповідав Порошенко.

Згідно з підписаним указом, Порошенко зобов'язав уряд вжити необхідних заходів для врегулювання митного законодавства для контролю ввезених в Україну нерозмитнених авто, їх транзит територією країни, з урахуванням законодавства Європейського Союзу та міжнародних договорів України.

Згадайте новину: В Раді пропонують розширити повноваження патрульної поліції та розібратися з незареєстрованими авто

В Україні на сьогодні існують схеми ввезення нерозмитнених автомобілів, зокрема з литовськими номерами,оскільки авто за кордоном коштує набагато дешевше, а при розмитненні авто в рази дорожчає.

Формально, автомобілем з іноземними номерами володіти в Україні не можна, але можна керувати за дозволом реального господаря. І цей факт активно використовують продавці. Суть схеми така: машина зареєстрована на європейську фірму, а нового реального власника нібито "наймають" на роботу водієм, і він може їздити по Україні, за документами перебуваючи в тривалому "відрядженні".

Недолік такої схеми - раз на рік на таким авто потрібно перетинати кордон з ЄС і продовжувати довіреність від фірми-власника і "робочий контракт".

З цією та подібними схемами і доручив Кабміну розпочати боротьбу Президент.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст