Главная Блог Новости Порошенко підписав антипіратський закон про видачу контрольних марок

Порошенко підписав антипіратський закон про видачу контрольних марок

02.10.2018
Просмотров : 1780

Реалізація закону сприятиме боротьбі з порушенням прав суб'єктів авторського права

Президент України Петро Порошенко підписав антипіратський законопроект № 4571 про публікацію даних про видачу контрольних марок. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформацію прес-служби глави держави.

Вказано, що метою закону є удосконалення процесу маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних.

"Завдяки підвищенню прозорості процесу маркування правовласники зможуть ефективно контролювати процес видачі марок і вчасно протидіяти шахрайству і незаконному використанню цих захисних елементів. Реалізація закону сприятиме створенню додаткового механізму для боротьби з піратством і порушенням прав суб'єктів авторського права", - сказано у повідомленні.

Згалайте новину: Рада ухвалила "антипіратський" закон

Підкреслимо, що в своєму висновку Головне науково-експертне управління Верховної ради висловило сумнів в актуальності запропонованих змін і підкреслило, що в даний час об'єкти авторського права переважно публікуються в мережі інтернет, де контрольні марки не використовуються.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна рада України підтримала в другому читанні законопроект № 4571 про публікацію даних про видачу контрольних марок. За проект після низки невдалих спроб проголосували 240 народних депутатів.

Як повідомляло РБК-Україна в 2015 році, боротьба з інтернет-піратством в Україні стала більш ефективною.

У жовтні 2015 року Кабмін на своєму засіданні схвалив проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав в мережі Інтернет", який містив механізми протидії інтернет-піратству.

<div class="publication-social__inner social-likes-pub-969081 social-likes social-likes_visible social-likes_ready" data-url="https://www.rbc.ua/rus/news/poroshenko-podpisal-antipiratskiy-zakon-vydache-1538464290.html" data-title="Порошенко підписав антипіратський закон про видачу контрольних марок" data-pubid="969081" "="" style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 20px; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; position: sticky; top: 92px;">

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст