Главная Блог Новости Помічника судді і його товариша, які взяли $1000 за вплив на суддю, здав посередник

Помічника судді і його товариша, які взяли $1000 за вплив на суддю, здав посередник

13.11.2018
Просмотров : 1873

Суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченими.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок Трускавецького міського суду від 5 листопада.

У березні 2016 року до обвинуваченого, який перебував у дружніх стосунках із помічником судді Дрогобицького міськрайонного суду Руслана Дубеля, звернувся чоловік з проханням посприяти у швидкому розгляді позову його рідної тітки про успадкування частки будинку померлої доньки. У подальшому помічник судді та його знайомий захотіли отримати за вплив на суддю 1 000 доларів.

Згадайте новину: Перший вирок за «вишки Бойка»: екс-співробітниця відділу закупівель пішла на угоду з прокурором

16 травня 2016 року відбувся розгляд справи і рішення прийнято рішення на користь позивача. Цього ж дня товариш помічника судді отримав кошти. За матеріалами справи, ще 9 травня помічник судді залучив посередника, який мав забрати для нього 750 доларів у його знайомого. Однак цей посередник звернувся до правоохоронних органів і дав згоду на документування його дій. 18 травня посередник передав помічнику судді 650 доларів поблизу ресторану «Алібі». Того ж дня ці гроші було вилучено того ж дня при обшуку житлового приміщення дружини помічника судді.

Пізніше обвинувачені уклали з прокурором угоди про визнання винуватості. Вони визнали себе винним в пособництві та отриманні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення суддею.

Колишнього помічника судді оштрафували на 20 400 грн з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк один рік. Його знайомому призначили 14 450 грн штрафу.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст