Главная Блог Новости Первый миллиард. Как суды заставят Коломойского вернуть средства государству

Первый миллиард. Как суды заставят Коломойского вернуть средства государству

29.10.2018
Просмотров : 1513

Украинские суды 19 раз подтвердили правоту Национального банка Украины в спорах со структурами, связанными с экс-акционером ПриватБанка Игорем Коломойским, на сумму около 1 млрд грн, сообщает epravda.com.ua

Існує принцип - закон один для всіх. Він не містить винятків. Тож випадків, які надавали б можливість ухилитися від виконання закону та своїх юридичних зобов'язань, бути не може.

Цей принцип, озвучений ще у 18 столітті, згодом став базовим для демократичного суспільства. Запорукою його дії є ефективна робота судової системи.

В Україні, мабуть, тільки лінивий не скаржився на роботу судів. Та й ми в центральному банку країни теж не завжди на собі відчували справедливість вітчизняної Феміди.

Проте ухвалені судами за останні кілька місяців окремі рішення дають нам підстави вважати, що ситуація поступово змінюється на краще.

Вспомните новость: Нацбанк проиграл суд против Коломойского по курорту "Буковель"

Про які судові рішення йде мова?

У цьому році одним з важливих напрямів роботи НБУ в судовій площині став процес стягнення заборгованості за кредитами рефінансування, зокрема, з колишнього акціонера ПриватБанку Ігоря Коломойського.

Майже чотири місяці тому Національний банк подав 148 позовів проти бізнесмена та пов’язаних з ним 32 компаній на загальну суму близько 10 млрд грн.

Мета цих позовів – змусити відповідачів виконати взяті на себе зобов'язання. Задовго до входження держави в капітал ПриватБанку НБУ надавав фінустанові кредити рефінансування.

Ігор Коломойський, який на той момент був співвласником банку, надав центральному банку персональну гарантію, що ці кредити будуть погашені. Окрім особистої поруки, Національний банк за відповідними договорами отримав забезпечення від підконтрольних Коломойському компаній.

У забезпечення зобов’язань до НБУ передавались вже всім відомі об’єкти: "Буковель", "Біола", літаки МАУ, агротермінал, нерухомість по всій країні та інше рухоме і нерухоме майно.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст