Главная Блог Новости Перехід на трудовий контракт. Реальність.

Перехід на трудовий контракт. Реальність.

03.05.2020
Просмотров : 8119

Чим страшний трудовий контракт?

Трудовий кодекс вочевидь буде прийнято не скоро і щоб наступити на права працівників законодавець дозволив укладати контракти з все більшою кількістю категорій працівників.

Трудовий контракт апріорі прописується таким чином, щоб максимально захистити інтереси роботодавця і зменшити права працівників. Це не тому, що контракт не може бути кращим від безстрокового договору, а тому, що трудовий контракт розробляють не працівники а роботодавці.

Відповідно статті 23 КЗпП України трудовий договір може бути:

1) безстроковим, що укладається на невизначений строк;

2) на визначений строк, встановлений за погодженням сторін;

3) таким, що укладається на час виконання певної роботи.

Відповідно до частини третьої статті 21 КЗпП України особливою формою трудового договору є контракт, в якому строк його дії, права, обов`язки і відповідальність сторін (в тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці працівника, умови розірвання договору, в тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін.

Виходячи з особливостей контрактної форми трудового договору, спрямованої на створення умов для виявлення ініціативності та самостійності працівників з урахуванням їх індивідуальних здібностей і професійних навичок, закон надав право сторонам при укладенні контракту самим установлювати їхні права, обов`язки та відповідальність, а також особливості порядку звільнення чи продовження дії контракту.

Користуйтеся консультацією: Як продовжити відпочинок за рахунок інших відпусток

Що має бути у контракті і на що необхідно звернути увагу працівнику при переході на нову форму роботи:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст