Главная Блог Новости ПАВЛО ПЕТРЕНКО: ВІЙНА З РОСІЄЮ ТРИВАЄ НЕ ЛИШЕ НА ЛІНІЇ РОЗМЕЖУВАННЯ, А Й НА ЛІНІЇ ПРАВОВОГО ФРОНТУ

ПАВЛО ПЕТРЕНКО: ВІЙНА З РОСІЄЮ ТРИВАЄ НЕ ЛИШЕ НА ЛІНІЇ РОЗМЕЖУВАННЯ, А Й НА ЛІНІЇ ПРАВОВОГО ФРОНТУ

11.12.2017
Просмотров : 1438

Попри постійні активні дії агресора в зоні АТО, мало уваги звертається на іншу зону протистояння з Росією – лінію правового фронту, на якій Міністерство юстиції так само активно захищає інтереси України. Ця боротьба вимагає не меншої уваги, відданості та згуртованості. Про це в ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

Вспомните новость: Война с наличными: на чем налоговики подлавливают торговцев

Зокрема, він зауважив: у Європейського суді з прав людини (ЄСПЛ) Україна ініціювала розгляд 5 великих справ, а в Міжнародному суді ООН – 2 великих за обсягом справ, які стосуються порушення агресором конвенцій щодо заборони дискримінації та заборони фінансування тероризму.

«Мін’юст у цьому році заклав фундамент для розгляду по суті ЄСПЛ за двома великими блоками. Перший з них – Донбас, де українська сторона представила юридичну позицію з доказами стосовно подій 2014 року. Представлені документи включають понад 100 свідчень, величезну кількість текстових та відеоматеріалів», - зауважив очільник Мін’юсту.

Другий блок, наголосив він, стосується незаконної анексії Криму. У рамках цього процесу також ініційовано низку окремих справ українськими державними суб’єктами підприємницької діяльності («Ощадбанком», вже державним «Приватбанком» та НАК «Нафтогаз України») у комерційних арбітражах щодо незаконної втрати активів.

Вспомните новость: Ущерб Сирии от войны составил $226 млрд - Всемирный банк

«Крим фігурує і у відповідній заяві України з приводу розгляду трибуналом в рамках міжнародного суду ООН порушення Конвенції ООН з морського права, а саме – незаконного використання шельфу та природних ресурсів півострова та Чорного моря», - додав Міністр юстиції.

Що ж до питання Керченського мосту, то, як роз’яснив Павло Петренко, його будівництво є незаконним і таким, яке обмежує судноплавство. Наслідком таких дій має стати застосування санкцій до компаній, які залучені до цього процесу.

Очільник Мін’юсту зауважив: це лише початок досить затяжної юридичної війни.

«Через процедурні моменти та відсутність достатньої практики міжнародного судочинства з ведення таких справ вони можуть розглядатися роками. Аналогічні українським справам позови завершуються вердиктом у деяких випадках майже через 30 років, як це було, зокрема, в спорі Туреччини та Кіпру», - нагадав Міністр юстиції.

Він нагадав, що у випадку з Грузією більшість справ ще в стадії розгляду, хоча мова йде про події, які тривали близько тижня. До того ж у заявах з боку України йдеться про багаторазове порушення російською стороною практично всіх статей Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст