Главная Блог Новости От стартапа до реформы. ProZorro.Продажи переходят государству

От стартапа до реформы. ProZorro.Продажи переходят государству

21.02.2019
Автор:
Просмотров : 1262

Трансперенсі Інтернешнл Україна продовжує впроваджувати у ключові державні сфери принципи прозорості та підзвітності.

Наш проект "Prozorro.Продажі" та однойменна електронна торгова система приносять неабиякі результати та наповнюють бюджет коштами.

Це вже третя, після ProZorro та E-Health, створена TI Україна онлайн-система, яка була передана державі з метою зменшення корупції у ключових для країни сферах.

Електронна система Prozorro.Продажі складається з двох умовних напрямків. Кожен з них має свою базу даних та підпорядкований різним органам.

Перший напрям — це продаж активів збанкрутілих банків, яким займається Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Другий — мала приватизація, за яку відповідає Міністерство економічного розвитку.

Ці пілотні проекти після тестування та впровадження мають бути повністю передані державі разом із електронною системою та базами даних.

Щодо першого напряму роботи, то у 2016 році Мінекономрозвитку, Національний Банк України, Фонд гарантування вкладів та Трансперенсі Інтернешнл Україна уклали меморандум щодо намірів співпраці.

Мова йшла про побудову в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються.

Документ передбачав, що ТІ Україна має створити електронну торгову систему для продажу майна банків-банкрутів та забезпечувати її підтримку. І ми це успішно зробили.

За три роки функціонування пілотного проекту майна та активів збанкрутілих банків вдалося продати на 11 млрд грн.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст