Главная Блог Новости Остановить "махновщину" на дорогах, или Когда заработает фото- и видеофиксация

Остановить "махновщину" на дорогах, или Когда заработает фото- и видеофиксация

03.06.2018
Просмотров : 1220

Ежедневно в Украине погибает восемь человек и 92 человека травмируются в результате ДТП. Как государство планирует снизить смертность и травматизм на дорогах? (укр), сообщает epravda.com.ua.

В Україні щороку тисячі людей гинуть і десятки тисяч отримують травми внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Переважна більшість таких ДТП відбувається через порушення водіями правил дорожнього руху.

Щоб зменшити кількість смертей на дорогах, парламентський підкомітет з питань безпеки дорожнього руху 30 травня 2018 року представив "Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху".

Документ заснований на впроваджені системи фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. ЕП дізнавалася, коли і як ця система запрацює.

Згадайте новину: Збільшення штрафів, відеофіксація порушень та посилення відповідальності за кермування у нетверезому стані: МВС ініціює зміни до законодавства у сфері безпеки дорожнього руху

Тисячі загиблих і десятки тисяч травмованих

У 2017 році внаслідок ДТП в Україні загинули 3 432 особи, ще 34 677 осіб отримали травми. За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, щодоби в Україні внаслідок ДТП в середньому гине вісім осіб і 92 особи травмуються.

Він називає такі основні причини ДТП в Україні: перевищення швидкості руху, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть, недотримання безпечної дистанції, керування у стані сп'яніння.

Стратегія підвищення рівня безпеки дорожнього руху повинна до 2020 року зменшити кількість смертей і травмувань внаслідок ДТП на 30%.

"Держава фінансує заходи з безпеки дорожнього руху. Кошти підуть на збереження життя людей і поліпшення інфраструктури безпеки руху. В першу чергу, мова йде про зменшення місць концентрації ДТП", — каже голова парламентського підкомітету з питань безпеки дорожнього руху Ігор Діденко.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст