Главная Блог Новости Ось вона гендерна рівність! Голови ВС, Антикорупційного суду, а тепер і КСУ жінки.

Ось вона гендерна рівність! Голови ВС, Антикорупційного суду, а тепер і КСУ жінки.

15.05.2019
Автор:
Просмотров : 4727

Судді Конституційного Суду України обрали новим головою суду Наталію Шапталу

Судді Конституційного суду України спочатку висловили недовіру голові КСУ Станіславу Шевчуку, а потім відправили його у відставку, призначивши нового голову суду.

Голову Конституційного суду України Станіслава Шевчука відправили у відставку за результатами голосування у вівторок, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

"Судді КС проголосували за відставку Шевчука і призначили нового голову КС", - сказало джерело, не повідомивши поки подробиць.

Згадайте новину: Трое судей Конституционного суда считают, что глава КС Шевчук должен уйти в отставку. ДОКУМЕНТ

Шевчук склав присягу судді КС 13 березня 2014 року. 21 лютого 2018 року був обраний головою Конституційного суду України.

Як очікується, на цьому тижні Верховна Рада визначиться з датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Згідно з Конституцією України (стаття 104), президента України приводить до присяги голова Конституційного суду. Голова КСУ має повідомити в процесі інавгурації про виконання новообраним главою держави всіх конституційних вимог щодо несумісності з посадою, відсутності інших обставин, які унеможливлюють складення ним присяги. Голова КСУ має запросити до трибуни новообраного президента і вручити йому текст присяги, а потім отримати від президента підписаний документ.

Колишній голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук назвав те, що сталося у вівторок у КС, "антиконституційним переворотом", у зв'язку з чим він має намір звернутися до суду і правоохоронних органів.

"Сьогодні відбувся антиконституційний переворот у Конституційному Суді України і захоплення державної влади з боку осіб, які посідали посади суддів Конституційного Суду України. (...) Я не збираюсь здаватися і завтра же звернуся до суду та правоохоронних органів", - написав С.Шевчук на своїй сторінці у Facebook.

Згадайте новину: Новий голова КСУ Станіслав Шевчук: добра репутація, але обмежена влада

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст