Главная Блог Аналитические статьи Темы Новий техогляд: практичний погляд

Новий техогляд: практичний погляд

20.04.2017
Просмотров : 5063

ТЕХОГЛЯД

1. У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 30.01.2012 року №137 зі змінами техогляд зобов’язані проходити всі транспортні засоби, які використовуються в підприємництві тобто з метою отримання прибутку. Безумовно мається на увазі що даний суб’єкт здійснює підприємницьку діяльність законно.

По відношенню громадян (фізичних осіб) нічого не змінилось. Фізичні особи які не використовують транспортні засоби для підприємництва чи в підприємництві не зобов’язані проходити техогляд.

2. Хто має проходити техогляд

-легкові авто для перевозки пасажирів або вантажів в підприємництві- раз надва роки;

-вантажі авто вантажопідйомністю більше 3,5тонн, причепи до них та таксі незалежно від строку експлуатації – щороку;

-автобуси спецтранспорт (по перевозці небезпечних вантажів) – двічі на рік.

3. Що таке техогляд?

- проводиться методом інструментального контролю – це з застосуванням випробувального устаткування;

- проводиться методом органолептичного контролю – це проводить спеціаліст на вигляд, на нюх, перевіряє засоби сигналізації.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст