Главная Блог Новости Нові ставки адміністративного збору за надання адмінпослуг

Нові ставки адміністративного збору за надання адмінпослуг

З 1 січня 2019 року набрав чинності Закон України «Про Державний бюджет України на 2019 рік». Статтею 7 зазначеного закону встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 1921 грн. на місяць.

Відповідно до статті 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» від 15 травня 2003 року №755-IV (далі – закон про ресторацію бізнесу) та статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 1 липня 2004 року №1952-IV (далі – Закон про реєстрацію прав), адміністративний збір та плата за надання відомостей справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Враховуючи вищевикладене, розміри адміністративного збору за проведення реєстраційних дій та за надання інформації з Державного реєстру прав з 1 січня 2019 року становлять:

Реєстрація права власності на нерухомість:

- за 5робочих днів – 0,1 пмдг – 190 грн;

- за 2 робочі дні – 1 пмдг – 1920 грн;

- за 1 робочий день – 2 пмдг – 3840 грн;

- за 2 години – 5 пмдг – 9610 грн.

Реєстрація іншого речового права, відмінного від права власності (крім іпотеки):

- за 5робочих днів – 0,05 пмдг – 100 грн;

- за 2 робочі дні – 0,5 пмдг – 960 грн;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст