Главная Блог Новости Нова ініціатива уряду істотно ускладнить життя автомобілістам

Нова ініціатива уряду істотно ускладнить життя автомобілістам

10.04.2018
Просмотров : 1597

Фото: http://life.ko.net.ua

Українські міністерства продовжують дивувати своїми ініціативами автомобілістів. Цього разу порадував всіх Мінрегіон — там заявили, що заборонять стоянку машин в житлових кварталах, тобто, у дворах.

Поки що говорять про новобудови

У Мінрегіоні роблять застереження — мова йде про новобудови. Звільнений простір буде призначений для дитячих майданчиків, зон відпочинку і газонів.

“У новому СНіП ми пропонуємо заборонити проектування та організацію парковок для автомобілів усередині нових житлових кварталів. Паркування та гаражі рекомендується розміщувати на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови. Це можуть бути наземні, підземні та об’єднані автоматизовані або звичайні гаражі, а у разі історичних і центральних районів міст — виключно підземні гаражі”, — повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

До речі, збіг чи ні, але Лев Парцхаладзе, який озвучив цю ідею, є одним з найбільших забудовників, очолює раду директорів Української будівельної асоціації, яка об’єднує понад 200 найбільших девелоперських і будівельних компаній країни (інформація з досьє на Парцхаладзе liga.net)

У Мінрегіоні новину супроводили картинкою з витягом з проекту нового СНіПу і ілюстрацією «нових благ».

У коментарях у заступника міністра поцікавилися — а як щодо вторинного житла і вже існуючих дворів, під зав’язку забитих машинами?

“Вони фізично не мають майданчиків для розміщення парковок. Якщо розмістити паркування десь в 3-4 кварталах, то взагалі нівелюється сенс купувати авто. Я за те, щоб старі гаражі, що десятками стоять біля житлових будинків, замінити багатоповерховими паркінгами, на першому поверсі яких мають бути складські приміщення. При цьому ті, хто вже має гараж, отримають місце на паркінгу безкоштовно разом з одним приміщенням на складському поверсі”, — пропонує одесит Павло Гусєв.

Вспомните новость: Сильные факты убеждают водителей, что оформлять полисы ОСАГО — разумно

Як там у них?

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст