Главная Блог Новости Неякісні послуги салону краси: як отримати компенсацію

Неякісні послуги салону краси: як отримати компенсацію

02.03.2020
Просмотров : 3232

Інколи похід до салону краси приносить розчарування замість перевтілення. Якщо вам зробили невдалу стрижку чи поганий манікюр, за неякісні послуги можна отримати компенсацію чи безоплатне усунення недоліків.

У Дніпровському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіли, як повернути гроші за неякісні послуги у салоні краси, передає «Закон і Бізнес».

Кейс 1. Не той колір волосся, який був зображений на палітрі кольорів.

Ситуація. Ви мріяли перетворитись в попільну блондинку, а в результаті Ваше волосся має зеленуватий відтінок.

Ваші дії. Згадайте, чи казав що-небудь майстер про рівень глибини тону, структуру і стан вашого волосся? Або про вміст фарби, якою буде пофарбоване волосся? Якщо майстер не попередив про це, ви вправі вимагати виправлення стрижки (перефарбування) або відшкодування збитків.

Правове підґрунтя. Відповідно до ст. 6 Закону України «Про захист прав споживачів» продавець (виробник, виконавець) зобов’язаний передати споживачеві продукцію належної якості, а також надати інформацію про цю продукцію. Окрім того, відповідно до ст. 15 вищевказаного Закону споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору. Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги).

Пользуйтесь консультацией: Пить или не пить: вот в чём вопрос для автолюбителя

Кейс 2. Пошкоджена шкіра внаслідок мікроблейдингу.

Ситуація. Після процедури мікроблейдингу шкіра почервоніла та свербить.

Ваші дії. Згадайте, чи проводив з вами майстер попередній тест на чутливість? Чи питав про наявність алергій? Переносимість тих чи інших засобів? Наявність хронічних хвороб? Якщо ні, то ви також маєте право на відшкодування шкоди. З огляду на те, що, наприклад, при поганому згортанні крові або при цукровому діабеті процедура мікроблейдингу не рекомендується. Однак, для цього необхідно довести причинно-наслідковий зв`язок між процедурою та шкодою, що завдана здоров`ю.

Отже, в будь-якому випадку, якщо внаслідок б`юті послуги, завдано шкоду здоров`ю, не відкладайте візит до лікаря, який надасть необхідні медичні висновки.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст