Главная Блог Новости Чи відбудеться недопуск педагогів на робочі місця

Чи відбудеться недопуск педагогів на робочі місця

11.08.2021
Просмотров : 7144

Ажіотаж минулого тижня №1 викликаний повідомленням в ЗМІ щодо недопуску педагогів на робочі місця у разі відсутності вакцинації.

Чи дійсно це так?

Джерелом такого ажіотажу називають головного санлікаря, який зіслався на постанову Кабміну від 28.07.2021 року.

І дійсно цього дня Кабмін вирішив змінити План вакцинації.

Так, розпорядженням Кабміну №861-р внесено зміни до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період до 31 грудня 2021 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2021 р. № 340 (Офіційний вісник України, 2021 р., № 34, ст. 2021, № 37, ст. 2248), виклавши його в редакції, що додається.

Дивно, але в редакції Плану нічогісінько не сказано про недопуск вчителів.

Ще дивнішим виявилася публікація на офіційному сайті Кабміну у якій коментуються зміни у згаданий План вакцинації.

У разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. Про це йдеться у постанові “Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року”, яку ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня.

І тут у нас цілий букет сюрпизів:

1. В коментарі Кабміну до розпорядження чомусь іде мова, що зміни вносяться не до розпорядження а до постанови.

2. В коментарі розповідається, що План вакцинації передбачає, що у разі виходу регіону з зеленої зони, тобто потрапляння в жовту, помаранчеву чи червону, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст