Главная Блог Новости Мінцифри запустило перевірку нотаріальних документів сканером QR-коду в «Дії» - міністр Михайло Федоров

Мінцифри запустило перевірку нотаріальних документів сканером QR-коду в «Дії» - міністр Михайло Федоров

03.11.2022
Просмотров : 1186
Мінцифри спільно з Мін’юстом та Нотаріальною палатою України запустили перший етап проєкту з цифровізації нотаріату «Нота» — тепер навіть на спеціальних бланках розміщуватимуть QR-коди, які можна буде перевірити сканером в «Дії».
Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.
«Відтепер довіреність, договір оренди авто та заява, на якій засвідчується справжність підпису, нотаріуси можуть формувати з QR-кодом. А для їх перевірки потрібно зчитати QR-код сканером у застосунку Дія», — сказано в повідомленні.
Він також пояснив, як це працює.
«Наприклад, вам потрібно відкрити рахунок в банку через довірену особу. Вона приходить в банк і надає довіреність, на який нанесений QR-код. Далі співробітник зчитує його QR-код сканером у Дії. Потім вам і довіреній особі надходить запит на передачу електронної копії документа банку. Хтось із вас має підтвердити його в Дії. Це все», — повідомив міністр.
«Працівник банку отримує електронну копію вашого документа, перевіряє її й одразу ж може відкрити рахунок», — додав він.
Наразі наносити QR-код на документи можуть нотаріуси Києва, але згодом проєкт масштабують у кожне місто України.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст