Главная Блог Новости Міністр юстиції Денис Малюська пропонує приймати нерухомість в якості судових застав

Міністр юстиції Денис Малюська пропонує приймати нерухомість в якості судових застав

21.04.2020
Просмотров : 2640

У рамках другого етапу в’язничної реформи заплановано зміну діючої системи запобіжних заходів

Мінʼюст пропонує приймати в якості судових застав не тільки гроші, а й нерухомість у рамках другого етапу в’язничної реформи. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в відеозверненні, оприлюдненому на сторінці в Facebook.

«Ми розробили наш флагманський законопроект у цій сфері й зараз плануємо надіслати його органам влади на узгодження», – сказав міністр.

Згадайте новину: Адвокат Валерій Копитець очолював групу злочинців, яка убивала людей і рейдерила нерухомість

За словами Малюськи, реформа механізму застосування судових застав збільшить доступ людей до застави як альтернативи слідчому ізолятору.

«Зараз заставу можуть собі дозволити лише багатії, у яких є великий обсяг готівки, яку вони готові внести в якості застави. Ми пропонуємо приймати як заставу не лише грошові кошти, але й, наприклад, нерухомість. Або надавати можливість розстрочки сплати застави», – пояснив Малюська.

Згадайте новину: Скоро розпочнемо переговори з іноземними арбітрами, – Міністр юстиції Малюська анонсував створення нового суду

Законопроєкт також передбачає запровадження обмежень на терміни перебування обвинувачених в СІЗО.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст