Главная Блог Новости Міністр Федоров - Життя без паперових довідок – як Україна увійде в режим paperless

Міністр Федоров - Життя без паперових довідок – як Україна увійде в режим paperless

27.08.2021
Автор:
Просмотров : 4227

Головна мета Мінцифри – створити найзручнішу країну з точки зору отримання послуг. Ми перетворюємо державу на сервіс, який допомагає, а не заважає. Для цього ми створили Дію.

Це справжня цифрова революція, яка вбиває бюрократичних монстрів і ламає стару систему. І дійсно працює для людей, а не для галочки.

Зараз застосунком користуються понад 6 млн українців, а порталом – ще понад 5.

60% бізнесу в Україні відкривається онлайн, а сервісом єМалятко користуються 86% батьків.

Уже майже 400 тисяч українців згенерували свій захищений підпис – Дія.Підпис. І це всього за 4 місяці.

Щодня ми бачимо більше ніж 10 тисяч операцій шерингу та валідації цифрових документів. Це цифрова держава в дії. І ми тільки нарощуємо темпи.

Щоб ще більше прискорити цифровізацію та створення зручних послуг для українців, ми починаємо входити в режим paperless. Це та обіцянка, яку майже рік тому дав всім українцям Президент Володимир Зеленський. Ми дуже багато працюємо над реалізацією цього завдання.

Що таке режим "без паперів"?

Це основа цифрової держави. Коли державні органи не вимагають у вас довідок, посвідчень чи додатків до документів. Чому? Бо вся ця інформація про вас вже є в реєстрах.

Наприклад, треба змінити прописку.

Замість того, щоб реєстр однієї громади передав інформацію в реєстр іншої громади, люди роблять копії документів для того, щоб виписатись. Потім роблять копії документів про виписку для того, щоб вписатись. І ще інші копії, копії, копії. Суцільна плутанина.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст