Главная Блог Новости Матіос закликає створити Державне бюро військової юстиції

Матіос закликає створити Державне бюро військової юстиції

20.05.2018
Просмотров : 951

За словами військового прокурора, ніякого додаткового фінансування для створення ДБВЮ не потрібно.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос спільно з головою комітету ВР Андрієм Кожем'якіним підготували законопроект, який передбачає створення Державного бюро військової юстиції.

Про це пише Матіос у своїй статті для DT.UA. За його словами, проект буде представлений громадськості та експертам 29-30 травня в Харкові під час міжнародної конференції Reforming Military Justice System in Ukraine: the current state and prospects. На запит щодо експертної оцінки законопроекту відгукнулися фахівці з військової юстиції більше ніж з десяти країн, які погодилися приїхати на цей захід.

Вспомните новость: Матиос рассказал, кто будет расследовать преступления

Автор зазначає, що ключові причини, які спонукають до якомога швидшого створення ДБВЮ, такі:

— стагнація мирного врегулювання агресії на Сході;

— бойові дії, які тривають вже понад чотирьох років, і неможливість вирішити проблему військовим шляхом;

— неприйняття військовими розслідування військових злочинів цивільним ДБР;

— необхідність прийняти законодавче рішення про перебування на території ОРДЛО миротворчої місії, в тому числі за участю українських правоохоронців;

— необхідність заповнити вакуум правового регулювання;

— проведення фільтраційних заходів з подальшим розслідуванням злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, які вчинені парамілітарними формуваннями та окремими представниками окупаційних адміністрацій.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст