Главная Блог Новости Кого з чоловіків можуть затримати і примусово доправити до ТЦК

Кого з чоловіків можуть затримати і примусово доправити до ТЦК

10.06.2024
Просмотров : 2074

Працівники ТЦК та СП не мають права затримувати людей. Таке право є лише у працівників Національної поліції і тільки, якщо особа перебуває у розшуку. Про це повідомив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Право на затримання людей мають тільки працівники Національної поліції... Але якщо під час перевірки документів з'ясувалось, що громадянин України перебуває в розшуку – тобто він вже мав бути мобілізований, йому приходили повістки тощо – то представники Національної поліції можуть затримати і доправити цю людину до відповідних підрозділів ТЦК та СП", - пояснив нардеп.

Веніславський наголосив, що затримувати людей просто для оновлення облікових даних не можуть. Примусово доставити до ТЦК та СП або на ВЛК можуть лише українців, які перебувають в розшуку.

"В розшук їх оголошує Національна поліції на підставі того, що вони ігнорують повістки чи вимоги ТЦК та СП з'явитись. І примусово доправляти людей до ТЦК та СП, знову ж таки, можуть лише працівники поліції", - зазначив народний обранець.

За його словами, працівники ТЦК та СП не мають права діяти примусово без поліцейських. Однак, якщо вони діють разом з працівниками поліції, то це в рамках закону.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст