Главная Блог Новости Князєва відпускають? Мільйон доларів у сейфі – не хабар....

Князєва відпускають? Мільйон доларів у сейфі – не хабар....

28.09.2023
Просмотров : 3679

Нові подробиці кримінальної справи екс-голови Верховного суду Всеволода Князєва

Під час обшуку в кабінеті колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва в сейфі, як від початку заявляло слідство, виявили та вилучили більше, як мільйон доларів, що нібито були частиною хабаря (2,7 млн дол.), який інкримінують судді.

Та зараз з'ясувалося, що понад 1 млн дол. та ще певна сума в євро із вилучених у нього коштів не мають жодного стосунку до справи та «неправомірної вигоди», яку буцімто передавали Князєву. Про це свідчать матеріали суду.

Так в Ухвалі Вищого антикорупційного суду від 6 вересня, зазначається, що не ідентифіковані як «хабар» 1 105 000 доларів, 1 700 євро, вилучених детективами НАБУ у сейфі в робочому кабінеті судді. «... відомості про відшукання значної суми грошових коштів за місцем роботи (у сейфі робочого кабінету), які не є попереднього ідентифіковані та імовірно не є предметом неправомірної вигоди у сумі 1 105 000 доларів США, 1 700 євро, достовірних відомостей чи пояснень про належність їх іншим конкретним особам, у судовому засіданні не надано», – йдеться в Ухвалі ВАКС.

Натомість суд встановив, що у декларації Князєва за 2022 рік зазначається, що він брав у когось на зберігання 1 млн доларів і тримав їх у сейфі. Крім того, зі змісту документа випливає, що слідство, обґрунтовуючи необхідність продовження арешту Князєва, намагалися переконати суд у тому, що судді та його дружині належить квартира і гараж, однак право власності на це майно насправді зареєстроване за іншими особами.

Згадайте новину: Вийде із СІЗО за "копійку"? Чому судді Князєву знижують суму застави

Також слідство у якості аргументів на користь продовження арешту стверджувало, що Князєв нібито обговорював з дружиною обставини купівлі нерухомого майна у Турецькій Республіці. Однак, як випливає з Ухвали, ані він, ані його дружина таким майном не володіють.

Нагадаємо, що у «справі Князєва», судді ВАКС вже тричі зменшували заставу – зі 107 млн грн – до 45 млн грн. Крім того, судді Вищого антикорупційного суду раніше прийняли рішення про повернення коштів, вилучених під час обшуків у Князєва вдома. Детективи НАБУ тим часом й досі не знайшли майже півмільйона доларів, які за їх версією були передані Князєву.

Тож чи була така сума взагалі кимось передана та чи власне самому Князєву – достовірно слідством наразі не підтверджено. НАБУ затримало Князєва у травні за підозрою в отриманні нібито неправомірно вигоди за рішення суду у справі приватних компаній. Йшлося про буцімто захист інтересів Костянтина Жеваго, який своєю чергою спростована своє знайомство та будь-які контакти з Князєвим.

Згадайте новину: Жеваго хвалився Коломойському, що перекупив суддів (справа Князєва)

Сам ексголова ВСУ кримінальну справу називає політичною та замовною, натякаючи на штучне «санкціонування» цього переслідування.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст