Главная Блог Новости Кабінет Міністрів України затвердив механізм індексації аліментів

Кабінет Міністрів України затвердив механізм індексації аліментів

17.11.2016
Просмотров : 1803

Кабінет Міністрів України своєю постановою вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення. У Мінсоцполітики повідомили, що відповідний проект постанови було розроблено на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка від 16.07.2016 № 21622/1/1-16 до Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі” (від 17.05.2016 № 1368-VIII), а також з метою однозначного трактування окремих положень чинного механізму індексації.

Згадайте новину: Пенсія менше 10 000 грн? З 1 липня податки не платиш!

Зокрема, постановою передбачається включення до об’єктів індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, а також механізм його індексації. Водночас уточнюється механізм нарахування індексації страхових виплат для осіб, які потерпіли внаслідок нещасного випадку на виробництві, та одночасно отримують пенсію. В умовах підвищення споживчих цін прийняття цієї норми забезпечує зменшення соціальної напруги серед потерпілих осіб, які одночасно отримують пенсію та страхові виплати внаслідок нещасних випадків на виробництві, - зазначають у Мінсоцполітики.

Як відомо, відповідно до чинного механізму індексації передбачено, що у разі коли відбувалося підвищення пенсії (особам, які одночасно з пенсією отримують страхові виплати), сума індексації страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання (членам їх сімей) зменшувалася на суму підвищення пенсій.

Користуйтесь консультацією: Державні соціальні допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами та іншими категоріями громадян

Після внесення змін передбачається нараховувати суми індексації страхових виплат особам, які одночасно отримують пенсії і страхові виплати, незалежно від підвищення розміру пенсії.

Також, за інформацією Мінсоцполітики, постановою уточнюється положення щодо проведення індексації пенсій і страхових виплат для осіб, які проживають за межами України (запропоновано проводити індексацію цих виплат відповідно до укладених міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України).

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст